Sunday, 31 July 2016

Gorgeous Set

Set khas untuk wanita yang sangat mementingkan kesihatan. Shaklee memperkenalkan GORGEOUS SET untuk semua wanita yang tabah melalui pelbagai peringkat perubahan yang semestinya mempengaruhi keadaan fizikal dan emosi. Bermula dengan pengalaman pertama melalui fasa sebagai wanita sempurna (menstruate) dengan ketabahan menangani simptom PMS (Pre-Menstrual Symptom).

Wanita pada masa kini juga semakin dianggap penting dan diperlukan bukan sahaja dalam alam rumah tangga, malah kehadiran mereka juga dianggap diperlukan dalam dunia pekerjaan kerana pendapatan mereka mampu membantu dan mengurangkan bebas kos sara hidup masa kini. Tugas sebagai ibu, isteri, pekerja pastinya mengundang lelah yang amat sangat kerana ada diantara mereka yang tidak mendapat rehat secukupnya oleh kerana tuntutan tugas dan tanggungjawab. Adakalanya kesihatan diri terpaksa ditolak tepi dek kerana menguruskan hal anak-anak, suami, rumahtangga dan tugas di tempat kerja. Hal ini menyebabkan wanita mengalami kekurangan nutrisi yang boleh menjejaskan kecantikan, masalah ketidak stabilan hormon, gangguan haid serta masalah kulit yang semakin kusam.

Shaklee menyediakan rangkaian khas untuk wanita yang SUPER GORGEOUS agar lebih sihat, bertenaga dan cantik. WOW!!!!!!! Set yang disediakan oleh Shaklee merangkumi nutrisi yang terdiri daripada ;

1. Multivitamin - Untuk melengkapkan nutrisi yang tidak cukup
2. Vitamin C - Menggalakkan kulit yang cantik
3. GLA (Asid Lemak Omega 6) - Mengawal keseimbangan hormon
4. Protein - Membekalkan tenaga yang diperlukan.



"Nak jadi GORGEOUS tak? Yang dah GORGEOUS nak jadi SUPER GORGEOUS tak? Tipu kata tak nak. Confirmlah mama GORGEOUS nak SUPER CANTIK. Jom contact saya untuk SET GORGEOUS Shaklee. Konsultasi percuma tau !!!. " - Pengedar Shaklee Labuan

 

Thursday, 21 July 2016

#TsunamiShaklee : First Aid Kit Sekeluarga



FIRST AID KIT SEKELUARGA

=====================

Sejak mengamalkan vitamin ni saya jarang2 sakit. Alhamdulillah..... Save duit perubatan. Vitamin yg saya amalkan bukan sekadar bantu kekalkan kecergasan,lengkapkan nutrisi malah boleh membantu pada masa tak terduga. Malang tak berbau.Tiba-tiba batuk selsema, demam, gatal-gatal dan macam2 yang "tiba-tiba"

Korang tau tak yang sesetengah vitamin Shaklee boleh dijadikan sebagai First Aid Kit Sekeluarga? Beberapa vitamin yang saya akan gunakan utk saat-saat tak terduga gitu.

Sustained Release Vita C

Kalau tiba-tiba rasa nak demam, batuk dan selsema sy akan ambil vita c setiap 5 jam. Kenapa ye? Sebab vita c dilepaskan secara perlahan dalam tempoh 5 jam. So pastikan vita C sentiasa ada.

Peppermint Ginger Plus

Perut tak selesa. Sendawa tak kena, ken***t tak puas  mula perut rasa tak best. Hahaha..... Biasanya sy akan ambil peppermint ni utk perut lebih selesa. Masa telan pun rasa sejuk je tekak. Ye lah..... Rasa pudina. Nafas pun jadi wangi.

Herblax

Bila makan mknan yang lambat hadam, start lah perut rasa tak slim je. Buncit macam mengandung.... Padahal mengandungi lemak. Ambil 4 biji , lepas 8 jam confirm bersih usus. Perut pun lega, boleh penuhkan balik lepas tu 😂😂😂😂

Nutriferon

Kesukaan anak sy yang sulung ni. Kalau saya demam selsema cepat2 ambil Vita C, utk anak sy bagi nutriferon 2 stick setiap hari. Boleh bancuh dalam sedikit air atau tuang je dalam mulut. Sedap !! Saya pun suka

Herbal Blend Multipurpose Cream

Krim serbaguna yang sangat hebat!!!! Sapu je kat mana2 yang bermasalah. Cepat je bagi kesan.

Semua ni sentiasa ada dalam simpanan. 

'Perlukan First Aid Kit Sekeluarga yang semulajadi? Kurang mahir memilih vitamin yang sesuai dengan masalah? Dapatkan konsultasi secara percuma dari saya, Pengedar Shaklee Labuan. Saya akan bantu anda memilih produk yang bersesuaian dan berbaloi dengan wang yang dibelanjakan' - Pengedar Shaklee Labuan


 

Friday, 15 July 2016

#TsunamiShaklee : Hadiah Yang Diimpikan Untuk Orang Tersayang


Kabinet Dapur Untuk Mama
=======================
Angan-angan tak salah. Dari angan-angan inshaAllah jadi kenyataan. Nak hadiahkan mama kabinet dapur. Hehe... Mungkin sesetengah orang fikir "Ala... Kabinet dapur je pun. Tak kan tak mampu nak buatkan untuk mak"..
Kisahnye nak buat kabinet dapur dengan bonus Shaklee derrrr...... Barulah nampak "owhhh... My bonus..."

Kenapa kabinet dapur ehh?? Macamlah takde benda lain yg best nak bagi. Barang kemas ke? Duit ke? Rumah ke? Kereta ke?
Tapi......
Sehari berapa banyak masa mak-mak ni luangkan masa kat dapur?? Berkali kali kot ulang alik masuk dapur. So why not sediakan ruang kerja yang buat mama seronok memasak. Hehe... Mama masak sedap ooooo.....

Ok!! Jom gandakan usaha utk capai impian yg bukan hanya mimpi semata-mata...
Kerja kerja kerja.....

kalau aku kaya.... Hari-hari hari raya
La la la la

Thursday, 14 July 2016

#TsunamiShaklee ; Siapa Idola Saya BerShaklee



Taknaklah bercerita tentang nama-nama besar dalam bisnes sebab mereka berada jauh dari saya. Tipulah kalau saya kata nama-nama seperti Dato' Vida Qu Puteh, Rozita Sendayu Tinggi, Dato Aliff D'Herb tidak menginspirasikan saya. Kejayaan mereka ni memang boleh dibanggakan.

Jika diberi peluang memilih siapakah idola saya dalam berbisnes, saya selesa utk memilih orang yang paling dekat iaitu upline saya sendiri. Siapa lagi kalau bukan Papa Epul Jaguh & mama Wardah Aina. Sweet couple gitewww

Walaupun baru 2 kali kali jumpa, tp banyak cara nk kenal rapat. Wasap kan ada. Kalau jumpa face to face mmg sengal leher jugalah, galah betul dorang ni..

Papa & mama adalah mereka yg paling banyak membantu perihal berbisnes Shaklee ni.
Kalau ada info...
Kelas online
Memang papa & mama tak lupa remind.
Sikap ambil berat tu yg dikagumi.

Kalau tgk betapalah dorang struggle dalam bisnes, rasa malu kalau diri sendiri tak boleh buat...
Bila tengok gigihnye papa sandang beg depan blkg naik motor ijo, mama bawa perut buyut attend kelas sana sini... Hehehe... so takde reason utk tidak terus berusaha. Lagi-lagi mama dan papa sekarang PJJ. Bertabah lah ye.

Tapi dalam bisnes Shaklee ni byk input boleh dpt kalau rajin ikut kelas. Mujurlah ada kelas2 online yg bantu tambah ilmu. Kesian kat saya yg dok pulau ni. Bila sesekali dpt ke HQ / branch agak jakun sikit......
 
Untuk mama & papa

❤️ Mujes gracias ❤️

Tuesday, 12 July 2016

#TsunamiShaklee : Kisah Menarik Di sebalik COD Produk Shaklee


Himpunan Testimoni Supermom Shaklee Story

Nak kongsi pengalaman manis berjumpa dengan customer.

First conversation kami adalah melalui hp. Awalnya dia bertanya pasal herblax.

Woww!!
Yang buat sy teruja adalah bila dia tak berhenti henti bercakap.

"HERBLAX sangat EFEKTIF pada sy. HERBLAX sangat buat saya lawas dengan BAIK"

Sehingga Saya tiada peluang langsung mencelah sebab dia sgt teruja nak bagitau yang HERBLAX ni BAGUS!!!!

Miss L ni lecturer... Single & solo. Duduk sendiri & sangat peramah. Benda pertama yang dia tunjuk pada saya adalah stok vitamin dia dari pelbagai jenama. SATU ALMARI .... PENUH !!! Omg 😱😱😱😱.. Produk skincare SATU MEJA.. PENUH!! Omg 😱😱😱😱... Betul2 banyak.. !

Kata Miss L "saya ni belum kawin. Hidup sorang.. Kalau saya sakit sapa mau bawa pegi hospital.?? Tu sebab saya spent duit yg banyak utk supplimen dan sy percayakan yang neutral sahaja. Saya tau Shaklee vitamin neutral, so why not sy cuba"

"Tak semua dalam almari saya tu bagus... Ada yang mcm sampah saja" 😅😅😅

Sembang punye sembang... Miss L ni jenis banyak share produk2 yang pernah dia try. Dari yang murah sampailah yang harga beribu pun ada.

Soalan Miss L pada saya..
"U rasa umur i berapa?"

"Eemm ... Dalam 30an"

Tiba2 dia ketawa... "Semua org ckp macam tu. Saya suka je" (sambil tunjuk IC)

OMG 😱😱😱😱
Korang rasa berapa?!! Terkejut ahkak tengok tahun IC.. Banyak kali saya tenung dia...

UMUR MISS L 52 TAHUN !!!!

Biar betik ni !!!!!
Memang sy speechless terus!!! Hilang point 😆😆😆😆

Tapi pada saya apa yang membuatkan Miss L nampak muda adalah usaha dia utk kekal sihat dengan vitamin semulajadi. Nampak sangat pengambilan vitamin sangat membantu utk Miss L kekal nampak muda. Faktor lain yang buat dia nampak awet muda gitu sebab
1. Miss L belum kawin - so komitmen mungkin kurang berbanding org dah kawin.
2. Tak beranak - takde lah masalah putus2 urat yang boleh buat pompuan nampak kerepot... Hehehehe.

Dari nak beli HERBLAX , saya berjaya upsale jadi HERBLAX ➕ PHYTOCOL ➕ VIVIX.. Untuk atasi masalah kolestrol tingginya.

Dengan buku Himpunan Testimoni Supermom Shaklee Story, membantu saya buat upsale.

Automatik register new membership.
Alhamdulillah.
Senyum

Bbrp hari lepas tu Miss L whatsapp..
"Vivix sangat sedap... Saya suka"
Alhamdulillah
Senyum lagi.

Nak juga nampak muda wpun umur dah tua 😍😍😍

Monday, 11 July 2016

#TsunamiShaklee : Kenapa Saya Pilih Nutri White Foaming Cleanser?




Picit sikit je tau Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser ni... Tak baik bazir-bazir. 

Kenapa saya pilih NW Gentle Deep Foaming Cleanser ni??

1. Pakai sikit je pun dah berbuih.
2. Satu tiub lebih kurang enam bulanlah... Sehari saya guna 2-3 kali juga . Kadang2 lebih. Jimatkan??
3. Yang bestnye TIADA PERFUME tambahan dalam cleanser ni.. Sgt2 neutral.... Maksudnya tiadalah bahan2 kimia yang memudaratkan pada kulit... Sangat selamat.

Dah lama saya tinggalkan skincare yg chemical tinggi. Sebab kulit nak guna lama.... 😌😌😌😌😌
Bila terfikir kanser kulit lagilah saya kecut perut..

Back to nature

Sunday, 10 July 2016

Produk Untuk Orang Tersayang : Set Kesihatan Optimum


Set Kesihatan Optimum Untuk Mama.

Sebenarnya mama merupakan testimoni pertama saya. Bermula dengan mama lah saya mula percaya Shaklee. Buat saya terus bersama Shaklee.

Set pertama yang diambil mama adalah SET SENDI iaitu AJHT ➕ OMEGA ➕ OSTEMATRIX. Dua minggu je dah nampak kesan lutut mama dah semakin pulih... Sejak tu dah takde supplimen lain jadi ganti.

Teruskan Dengan Shaklee !!

Sejak tu.. Mama dah mula nampak HEBATNYA produk Shaklee.. Mama saya ni nampak macam muda remaja tau tak!! Tengok je lah pic dia tu...cun kan??? Hehe....

Sekarang SET KESIHATAN OPTIMUM utk mama yang nak kekal cergas, sihat dan bertenaga.
Produk wajib yang mama akan repeat order.... Mama kan tukang jahit, so energy booster itu penting utk mata tak ngantuk dan badan tak letih bila menjahit lewat malam...

Kenapa OMEGA GUARD, VITALEA & VIVIX Sebagai Set Kesihatan Optimum??

Kalau korang nak tahu kenapa ia digelar SET KESIHATAN OPTIMUM sebab ;

Omega digunakan pada hampir semua bahagian dalam tubuh kita tau. Otak, sendi, kulit, organ... So pengambilan Omega Guard mampu menjaga banyak bhgn tubuh badan.

Vitalea adalah sejenis multivitamin yang lengkap. Yakin ke makanan yang kita makan lengkap dari segi nutrisi??? Cara masak yang salah pun dah buat nutrisi makanan akan hilang. So Vitalea akan tolong topupkan!!

Vivix !!! Yang ni memang raja segala vitamin. Korang tau tak Vivix ni mula bekerja dari sel dan DNA kita? Dari sel membentu tisu, dari tisu membentuk organ.
Sel sihat automatik seluruh tubuh akan sihat.

Haaaa.... Panjang dah cerita pasal SET OPTIMUM NI. Mesti ada yg nak try kan??? Jadikan sebagai vitamin harian, cukup utk kita kekal sihat.. InshaAllah.

Berminat?
Jangan malu pm saya tau!!


Percutian Idaman : Turkey


Percutian Idaman

Kalau bercerita tentang tempat yang ingin dilawati serius kata... Banyak tempat yang teringin nak jejak. Orang kata jauh perjalanan luas pemandangan.

Turki adalah salah satu tempat dalam list angan-angan selain korea (teringin betul nak ke pulau jeju). Mungkin rezeki ke tempat idaman belum ada sekarang... InshaAllah ada rezeki dan panjang umur... Sampai lah kami sekeluarga ke
Turki.

Nampaknya kenalah lebih gigih kumpul duit ni. Kena kuatkan semangat tingkatkan sale. Bonus Shaklee inshaAllah dapat membantu. Ikut kiraan, sekurang kurangnya rm400 setiap bulan perlu di simpan dalam tabung melancong kami suami isteri sehingga tahun 2020.Destinasi pertama kami tahun 2020 inshaAllah menunaikan umrah bersama ipar duai dan ziarah umrah boleh dilakukan ke Turki.... Doakan kami...

Bersama Produk Favourite. Kenapa Suka ESP?




Soy addicted !!!!!

Memang suka gila minum soya..
Kecik2 kalau ada peluang beli air kotak ... Mesti pilih soya..

Masa sekolah mak selalu buat soya sendiri. Sampailah sendiri pun dah boleh buat untuk diri sendiri. Dari merendam soya sampai kembang, ke blend soya, tapis soya, masak soya dan siap!!!!!!

Tak sampai setakat tu je......masuk unibersiti suruh lagi abah pos susu soya serbuk jenama ***tut****. Sekotak harga dalam rm10..
Minum jimat- jimat sebab takut habis... Heheh....

Bila kerja, dah ada duit sendiri selalu beli soya yang dalam kotak besar. 1-2 hari je bertahan dalam peti ais..
Macam-macam jenama dah try... Dari yg semurah-murah, sampai lah yang mahal. Dari yang semanis-manis sampailah yang ok..

Tapi itu dulu.... Tak kenal apa itu GMO dan NON-GMO produk. Belasah je beli ikut bajet. Asal namanye soya...

Ada apa dengan NON-GMO SOY??

Ditanam secara organik
Tiada perubahan genetik soya utk cepatkan pertumbuhan ke.. Nak besarkan saiz soya ke.... Tu semua takde... Macam X-MEN pulak ubah ubah genetik.... Termutasi.. Tu yg boleh jadi kanser tu....

Sekarang.... NON-GMO ESP ni memang tak pernah miss dalam senarai PERLU BELI !!!. Rasa macam tak lengkap je kalau tak breakfast dgn ESP. Ala-ala breakfast on the go lah. Paling ketara parut kat kaki masa 1st preggy dah pudar.... Sebab ESP pulihkan sel dan gantikan dengan sel baru. Ehhh.... Tak kan nak tunjuk kaki kot kan.... Tengok lah kulit muka i.. 😍😍😍😍😍😍

Time2 puasa ni... ESP + PERFORMANCE DRINK buat sahur.. Layan rasa lemau pukul 3 pagi prepare lauk sahur . Bila ESP + PD bergabung ... Hasilnye memang hebat!!!! Nasiblah blender kat rumah hangkang.... Kalau tidak kompom smoothie jadinye.

ESP = bagi TENAGA
PD = elak diri dari DEHIDRASI
Tak ke hebat gabungan ni !!!!!

Ada yang berminat tapi malu2 nak mengaku kan?
Apa lagi meh pm .... Kita sembang pasal ESP.







Monday, 4 July 2016

ESP Pembekal Isoflavones Terbaik Bantu Wanita Menopause

Sekitar tahun 40an dan 50an, manusia mengenalpasti suatu proses biologi yang disebabkan oleh perubahan hormon. Ia dikenali sebagai menopause untuk wanita dan andropause bagi lelaki. Proses biologi ini bukanlah sejenis penyakit, tetapi ia boleh menyebabkan ketidakselesaan oleh si pengidapnya.



Peringkat Menopause

Perimenopause

Pada peringkat perimenopause wanita akan mengalami masalah haid tidak teratur. Sistem produksi wanita yang selama ini merembeskan hormon estrogen dan progesteron mulai menurun. Perimenopause akan berlarutan sehingga sekurang-kurangnya 4 tahun.

Menopause

Seseorang wanita itu dikatakan telah mengalami menopause apabila tidak mengalami kedatangan haid selama 12 bulan berturut-turut. Ini menandakan berakhirlah proses produksi seseorang wanita. Ovari masih lagi mengeluarkan estrogen dan progesteron tetapi dalam jumlah yang sedikit. Pada peringkat ini juga ovari tidak lagi menghasilkan telur untuk disenyawakan. Proses menopause ini berlaku antara umur 45 hingga 55 tahun.

Wanita yang sedang melalui fasa menopause akan mengalami beberapa simptom yang memberi rasa tidak selesa antaranya ;

Rasa panas yang terlampau (hot flushes) 
Rasa cepat marah
Perubahan mood secara tiba-tiba
Depresi
Insomnia
Sering berdebar-debar
Berpeluh yang banyak
Kekeringan vagina
Jangkitan pada vagina
Sakit kepala
Sakit pada otot dan sendi
Pelupa



Postmenopause

Selepas mengalami fasa menopause selama beberapa tahun, wanita akan berada dalam fasa postmenopause pada tahun berikutnya. 

Apakah Isoflavones?

Isoflavones adalah sejenis phytochemical yang hanya terdapat dalam tumbuhan sahaja (Phyto bermaksud tumbuhan). Ia juga merupakan phytoestrogen ataupun hormon tumbuh-tumbuhan yang menyerupai hormon estrogen manusia dari segi struktur kimianya. Isoflavones dipercayai memberi pelbagai faedah dalam kesihatan manusia serta berupaya mencegah penyakit. Isoflavones banyak terdapat dalam kacang soya, kacang kuda dan lain-lain kekacang. Akan tetapi soya merupakan sumber terbaik dalam membekalkan Isoflavones kerana kandungan Genistein dan Daidzein nya. Pengambilan Isoflavones dari sumber soya dipercayai membantu wanita menopaus menangani masalah seperti rasa panas yang melampau (hot flushes) dan berpeluh yang berlebihan.

Soya Pembekal Isoflavones Terbaik

North American Menapouse Society mencadangkan pengambilan isoflavones dari sumber soya merupakan sumber semulajadi yang boleh mengantikan hormon estrogen yang semakin berkurangan bagi wanita menopause. Isoflavones juga akan mengurangkan simptom-simptom ketidakselesaan yang dialami oleh wanita menopause. Ramai wanita melaporkan mengalami perubahan positif selepas mengamalkan makanan berasaskan soya. Kajian juga melaporkan, wanita Jepun kurang mengalami masalah sewaktu menopause kerana diet seharian mereka yang kebanyakkan berasaskan soya sekaligus membantu mereka mengatasi masalah sewaktu menopause

Soya Shaklee di cuci dengan air (aqua), merupakan soya yang memiliki kandungan Isoflavones yang paling tinggi


ESP Shaklee Membekalkan Isoflavones Terbaik


Bagi mengekalkan Isoflavones , Soya Shaklee dicuci dengan air. Ini membuatkan kandungan Isoflavones ESP Shaklee sangat tinggi. 


"Studies have shown that soy helps regulate hormonal balance during tradisional period of menopause"

SET GOLD UNTUK WANITA PRE MENOPAUSE



SET GOLD SHAKLEE
 
Selain mengambil ESP secara berterusan oleh golongan wanita manopause, terdapat beberapa produk yang telah disediakan khas untuk wanita ini. Antara produk istimewa yang dibuat untuk wanita ialah

1. VIVIX
Merupakan sumber antioksida yang tinggi yang membantu membebaskan radikal bebas yang boleh wanita meneruskan aktiviti seharian dengan cergas. Selain itu, Vivix juga membantu memperbaharui sel kerana sifatnya yang tinggi antioksida.

2. Omega Guard
Membantu membekalkan asid lemak omega 3 dan 6 yang memang diperlukan diseluruh tubuh manusia.
 
3. Vitalea
Membekalkan nutrisi yang lengkap untuk wanita menopause.
 
4. Ostematrix
Meningkatkan kepadatan tulang wanita menopause
 
5. GLA Complex 
Membantu menyeimbangkan hormon wanita menopause.

"Dapatkan ESP Shaklee dari wakil Shaklee di tempat anda, ataupun boleh menghubungi saya, Pengedar Shaklee Labuan untuk konsultasi secara percuma tentang produk yang anda inginkan. Perkhidmatan cod turut disediakan untuk warga Labuan. Juga percuma kos penghantaran dikenakan kepada mereka yang berada luar dari Labuan" -Pengedar Shaklee Labuan