Omega Guard

 

Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk [sardin, makerel, hering, bilis] di perairan Jepun. Sumber mentah Omega Guard Shaklee bukanlah dari ekstrak hati ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. 

Jika dibandingkan dengan produk minyak ikan dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu kajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA. Kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. 


Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietary tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia industry yang sangat bertoksin). 

Kenapa Shaklee Memilih Ikan Laut Air Dalam?

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia :
Penduduk Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolesterol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung

Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan : ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.
 
Keistimewaan Omega Guard Shaklee.

Minyak Ikan Berkepekatan Tinggi.

Omega Guard membekalkan spektrum lengkap 7 jenis asid lemak penting Omega-3 tulen yang biasanya ditemui secara semulajadi dari ikan kecil dihabitat lautan dalam air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 [546 EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh].

Penyulingan Molekul Berganda.

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam Omega Guard menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan merbahaya seperti merkuri, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PCBs dan lain-lain bahan cemar. Proses ini juga menyahkan bau dan rasa hanyir.

Sahabat Laut.

Diikhtiraf oleh Friend Of The Sea untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.  

Manfaat Utama Omega Guard Shaklee.

1. Sumber Asid Lemak.

Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu badan merembeskan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan masalah membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  
2. Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok. 

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung. 

3. Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin dan Membantu Perkembangan Memori. 

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid0asid lemak omega-3 EPA dan DHA.  

4. Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-paru. 

Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronchitis, penyakit lelah, hipetitis, SLE (Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang. 

5. Menentang kanser. 

Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif. 

6. Memelihara Fungsi-Fungsi Sendi (Arthiristis). 

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk rawan. Ia mencegah arthiritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective. 

7. Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan.

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia

American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%. 

8. Mengurangkan keinginan memakan makanan ringan. 

Minyak ikan memainkan peranan penting dalam merendahkan kemampuan karbohidarat (gula) dan lemak tepu dengan mengawal otak terhadap keinginan untuk makan.
  
Siapakah Yang Perlu Mengambil Minyak Ikan?

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan menjalani pembedahan dan wanita hamil yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.


Kandungan Nutrisi Dalam Setiap Botol Omega Guard Shaklee.

 

Omega Guard mengandungi 90 kapsul dengan harga rm136.

Keistimewaan Yang Ditawarkan Kepada Pelanggan VitaFamilyShop. 

✔️Konsultasi secara PERCUMA.
✔️Penghantaran secara Cash On Delivery (COD) secara PERCUMA. [Sekitar Labuan].
✔️Kos pengeposan secara PERCUMA [Seluruh Malaysia].
✔️Tips pengambilan vitamin yang BETUL.
✔️Jadual pengambilan vitamin diberikan.
✔️Pemantauan tahap kesihatan secara BERKALA.

Berminat Teruk Dengan Omega Guard Shaklee ?



** Semua maklumat tentang produk serta testimoni yang disiarkan bukanlah bertujuan untuk MENDIAGNOS, MERAWAT, MENYEMBUH DAN MENCEGAH sebarang penyakit. Anda dinasihatkan untuk merujuk kepada pakar perubatan jika mengalami penyakit yang memerlukan anda mendiagnos, konsultasi serta rawatan sebelum mengambil vitamin** 

Comments