Perbezaan Shaklee
MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA
Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk
(sardine, mackerel, herring, anchovies) diperairan Negara Jepun. Ia bukan dari
hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati
minyak ikan. Berbanding denganproduk
omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulin di dunia yang
mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi
termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu kajian Omega Guard dapat
membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA.
Kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah
penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah
ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrient, malah tidak boleh menapis
kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah
ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega
Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietary tiga molekul
untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi
sementara menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic,
cadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia
industry yang sangat toksin)
Manfaat Utama
1. Asid Lemak
Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat
dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan.
Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara
berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih
berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul
daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan
hormone wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
2. Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok
DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi
yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran
darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan
tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga
merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu
mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah
obesity, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu
mengurangkan risiko penyakit jantung.
3. Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin dan
Membantu Perkembangan Memori
DHA adalah nutrient utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di
dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan
DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran,
mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan
mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid0asid
lemak omega-3 EPA dan DHA.
4. Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-paru
Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit,
psoriasis, demam, bronchitis, penyakit lelah, hipetitis, SLE (Lupus
Erythematosus) dan penyakit buah pinggang
5. Menentang kanser
Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser
paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan
enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu
pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif
6. Memelihara Fungsi-Fungsi Sendi (Arthiristis)
Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab
itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk rawan. Ia mencegah
arthiritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective
7. Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan
Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai
keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan
mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia,
insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia
American Public Health Association mengesyorkan makan ikan
laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak
dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu
mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%
Kenapa Ikan Laut Air Dalam?
Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel
Price, telah menemui satu rahsia :
Penduduk Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja
sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah
tinggi dan kencing manis. Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara,
yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka ialah daging yang
mengandungi banyak kolesterol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang
berkaitan dengan jantung
Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan :
ikan dari air laut mengandungi asid lemah tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu
EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan
platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombus, merawat penyakit lelah dan
alahan kulit dengan berkesan.
Sendawa Berbau Hanyir Ikan?
Hanya sebahagian kecil yang sendawa menghasilkan bau hanyir
ikan selepas mengambil minyak ikan. Waktu yang disarankan untuk mengambil
minyak ikan adalah sebelum makan atau sewaktu perut kosong.
Siapakah Yang Perlu Mengambil Minyak Ikan?
Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk
mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan
darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan menjalani pembedahan dan wanita hamil
yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.
Cadangan
Untuk penjagaan kesihatan : 2 kali sehari, 2 hingga 4 kapsul
(sebelum atau sesudah makan)
Untuk sakit tulang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi :
2 kali sehari, 2 kapsul setiap hari
Untuk makluman lanjut berkenaan produk, boleh hubungi saya :
Comments
Post a Comment