OMEGA GUARD







Perbezaan Shaklee


MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardine, mackerel, herring, anchovies) diperairan Negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding  denganproduk omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulin di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu kajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega 3 EPA dan DHA.

Kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrient, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietary tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenic, cadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl-merupakan bahan kimia industry yang sangat toksin)

Manfaat Utama

1. Asid Lemak
Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormone wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2. Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok
DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

3. Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin dan Membantu Perkembangan Memori
DHA adalah nutrient utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan  DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid0asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

4. Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-paru
Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam, bronchitis, penyakit lelah, hipetitis, SLE (Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang

5. Menentang kanser
Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pancreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif

6. Memelihara Fungsi-Fungsi Sendi (Arthiristis)
Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk rawan. Ia mencegah arthiritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective

7. Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan
Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia

American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%

 

Kenapa Ikan Laut Air Dalam?



Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang Nobel Price, telah menemui satu rahsia :
Penduduk Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala, kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara, yang bekerja sebagai pemburu, dan makanan utama mereka ialah daging yang mengandungi banyak kolesterol, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung
Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan : ikan dari air laut mengandungi asid lemah tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Sendawa Berbau Hanyir Ikan?

Hanya sebahagian kecil yang sendawa menghasilkan bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan. Waktu yang disarankan untuk mengambil minyak ikan adalah sebelum makan atau sewaktu perut kosong.

 



Siapakah Yang Perlu Mengambil Minyak Ikan?

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan berkemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu, pesakit yang akan menjalani pembedahan dan wanita hamil yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.

Cadangan
Untuk penjagaan kesihatan : 2 kali sehari, 2 hingga 4 kapsul (sebelum atau sesudah makan)
Untuk sakit tulang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi : 2 kali sehari, 2 kapsul setiap hari

Untuk makluman lanjut berkenaan produk, boleh hubungi saya :


 

Comments